Reglarea farurilor

Toți șoferii cunosc senzația neplăcută cînd sunt orbiți de farurile automobilelor de pe contrasens. Dar Dumneavăastră cînd ați regulat lumina farurilor la automobilul vostru? Este posibil ca și Dumneavoastră să orbiți șoferii altor automobile, fără să vă dați seama despre aceasta. O reglare corectă a farurilor are o importanță majoră pentru securitatea traficului.

Dacă Dumneavăastră nu ați reglat farurile de mult timp, ați reglat desinestătător, ați schimbat arcurile și barele de iluminare, ați realizat reparația caroseriei – este necesar de a regla lumina farurilor la automobilul vostru.

Calitatea iluminării este determinată de unghiul de cădere a lumini, calitatea farului însușii, lămpii din far.

Lumina de apropiere trebuie să lumineze înainte și în jos, după un unghi specific pentru fiecare model de automobil. Acest unghi permite de a ilumina la o distanță relativ egală a carosabilului, iluminează partea dreaptă a drumului și semnele de circulație de pe aceasta. Acest unghi este setat cu ajutorul unor echipamente optice speciale.

Lămpile calitative vor servi pentru o perioadă lungă de timp, iar puterea indicată a acestora va fi conformă cu realitatea. Culoarea lămpilor depinde de dorința Dumneavăastră și de condițiile esențiale de exploatare a automobilului. Se consideră că culoarea albastră se potrivește mai mult pentru circulația în oraș, coloarea albă (rece) mai mult pentru circulația în mediul rural, iar culoarea galbenă este universală și mai recomandată pentru condiții meteo complicate (ploaie, ninsoare, vizibilitate redusă).

Noi la fel propunem lămpi cu flux de lumină mai mare care păstrează acelașii nivel de consum de energie, ceea ce face circulația pe timp de noapte mai confortabilă. În nici un caz nu instalați la automobilul Dumneavoastră lămpi cu consum mare de energie! Se poate topi reflectorul sau corpul de iluminat, la fel poate să se spargă sticla, mai ales dacă farul are funcția de spălare.