Rectificarea discurilor

În procesul de frînare a automobilului are loc uzarea discurilor de frînă. Pe suprafața lor apar linii brazdate-zgîrîeturi. Pe lîngă aceasta, din cauza suprasolicitării termice deseori se întîmplă ovalizarea discurilor. Toți acești factori micșorează eficiența frînării, grăbesc uzarea plăcilor și duc la apariția bătăilor și vibrațiilor în timpul frînării.

Pentru îndepărtarea acestor efecte se realizează rectificarea discurilor de fînare. În autoservice-ul nostru această prcedură se realizează cu ajutorul echipamentului modern produs în america, de cître firma HUNTER, direct pe automobil, fără ca discurile să fie scoase. Rectificarea a două discuri ia în mediu 30-40 min. și costă 300 lei.

Noi recomandăm ca operația de rectificare a discurilor să fie realizată la fiecare schimb al plăcilor. Acest lucru va prelungi longevitatea discurilor și va minimaliza riscul de apariție a schîrțîitului plăcilor. La fel, din cauza eliminării bătăilor și vibrațiilor este micșorată presiunea asupra rulmenților și elementelor de suspensie (duzelor, tambur de frana, bucșe).

În procesul de rectificării, suprafața discurilor devine mai rezistentă. Datorită acestui fapt, discul este mai puțin supus uzării și deformării.

Există doar o limitare a acestei operații – dacă discurile au trecut deja prin 4-5 și mai multe schimbări ale plăcilor, deservrea acesteia nu este rentabilă din cauza unei uzări considerabile a dicsurilor. În ceastă situație noi recomandăm schimbarea dicurilor.

În rezultatul rectificării discurilor de frînare:

 

  • Sunt îndepărtate bătăile, vibrațiile și sunetele la frînare; 
  • Este îmbunătățit eficiența procesului de frînare, este redusă calea de frînare; 
  • Este mărită longevitatea plăcilor de fînare și a discurilor; 
  • La istalarea unor noi plăci frîna imediat începe să lucreze cu o eficiență completă, deoarece nu este necesară șlefuirea acestora cu discul; 
  • Apare încrederea și plăcerea de a conduce.


Această operație este aprobată și recomandată de concernul Mercedes și de către alți producători.