Diagnostica computerizată Mercedes

Automobilele Mercedes devin tot mai complicate și mai superioare din punct de vedere tehnic.

În legătură cu cerințele tot mai mari față de nivelul de confort, securitate, ecologie – automobilele Mercedes sunt echipate cu tot mai multe componentele electronice de control. La momentul dat, componentele electronice și senzorii sunt complet integrate în automobil și legate bidirecțional de funcționarea acestuia.

Componentele electronice de control au o legătură strînsă între ele și sunt integrate în magistrala CAN (Controller Area Network). Magistrala CAN reprezintă a soluție tehică optimă, care permite ușor, dar cel mai important, repede să fie transmisă informația între blocurile de control.

Diagnostica computerizată permite nu doar de a realiza verificarea blocurilor, dar și de a citi în timp real valorile celor mai importante noduri ale automobilului. Diagnostica computerizată permite să fie citite valori ca frecvența rotirii arborelui motor, consumul de combustibil, poziția clapetei, citirea datelor senzorilor de control al motorului, afișarea informațiilor despre schimbarea vitezelor și să indice exact blocul sau nodul nefuncțional.

Diagnostica computerizată Mercedes permite să fie realizată diagnostica unor blocuri importante cum ar fi:

 

  • Blocul de control al motorului
  • Blocul de control al cutiei de vitese automată
  • Blocul de control al sistemei ABS
  • Blocul central de control
  • Blocul de control al ușilor


Echipamentul diagnostic STAR Diagnosis permite să fie realizată diagnostica computerizată complexă, realizarea citirii și resetarea erorilor actuale și celor salvate, realizarea activării echipamentului de bort, diagnosticarea sistemului în totalitate și blocurile/nodurile aparte.

În scopul controlului permanent asupra starii automobilului, recomandăm să realizați diagnostica computerizată după un anumit plan (de ex. la fiecare DT).