Alimentarea și deservirea aparatelor de aer condiționat

O cauză frecventă a disfuncționalității aparatului de aer condiționat este nivelul insuficent al lichidului de răcire (freon) în sistemul aerului condiționat. Pe parcursul exploatării automobilului are loc un proces natural de îmbătrînire a materialelor de etranșare și a tuburilor sistemului de aer condiționat, evaporarea lichidului de răcire sau scurgerea acestuia (în cazul uzării carcasului sistemului de aer condiționat), ceea ce duce la accea că lichidul rămas nu este suficient pentru funcționarea normală a compresului și a recirii aerului din salonul automobilului. Pentru completarea nivelului de lichid de răcire se realizează alimentarea sistemului de aer condiționat cu freon. Procesul de alimentare include un complex întreg de priceduri:

 

  • Scoaterea volumului rămas de freon;
  • Vacuumarea sistemului;
  • Alimentarea cu lichid de răcire;
  • Alimentarea cu ulei;


Alimentarea sistemului de aer condiționat în autoservice-ul nostru Mercedes se realizează cu ajutorul echipamentului profesional, care garantează realizarea procedurilor de calitate.

O atenție sporită în timpul alimentării este oferită ermetizării carcasului sistemului, alegerea lichidului de răcire (R134a) și urmărirea nivelului optim de lichid de răcire în sistem. În cazul scurgerii lichidului de răcire din sistemul de aer condiționat, noi realizăm diagnosticul pentru a identifica cauza scurgerii.

Este recomandabil de a realiza o dată pe an procedura de curățare a sistemului de aer condiționat.