Schimbarea completă a uleiului în cutiile de viteze automate

În procesul de exploatare uleiul de transmisie își pierde din eficiență. Se micșorează densitarea acestuia și caracteristicile de cuplare. Ca urmare, discurile de frecare încep să alunece și să ardă. Uzarea discurilor de frecare a cutiei de viteze automate duce la aceea că în ulei apar așchii, care blochează canalele hidraulice și provoacă disfuncționalități în lucrul cutiei de viteze automate. Apar blocări la schimbarea de viteze, alunecări și vibrații. Marea majoritate a acestor situații apar în cazul în care nu a fost realizată la timp deservirea cutiei de viteze automate sau utilizarea uleiului necalitativ.

Pentru asigurarea lucrului calitativ al transmisiei și a longevității acestuia, este necesar de a întreține un nivel optim și de a schimba la timp uleiul de transmisie. Pentru marea majoritate a automobilelor MERCEDES se recomandă de a schimba Uleiul în cutie de viteze automată pentru fiecare 50 000 km , sau la fiecare 2 ani.

Schimbarea uleiului și a filtrelor în cutia de viteze automată poate fi realizată la noi în autoservice cu un dispozitiv special de schimbare completă a uleiului. Procedura durează 50-60 min. Aparatul va spăla sistemul hidraulic al transmisiei și va schimba 100% în cutia de viteze automată.

Schimbarea uleiului în cutia de viteze automată fără acest dispozitiv special duce la aceea că o parte din lichid rămîne în hidrotransformator, în corpul supapei, pompă și alte cavități ale transmisiei, de aceea manual poate fi schimbat jumătate din volumul folosit, adică are loc înlocuirea parțială al volumului uleiului, dar nu schimbarea completă.

Noi recomandăm ca cutia de viteze automată se fie deservită la timp, decît pe urmă să fie achitată o reparație costisitoare.